4 Nisan 2013 Perşembe

Fenerbahçe 2-0 Lazio maç özeti izle

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe zorlandığı maçtan 2-0 galip ayrılıyor. 75. dakikası berabere geçilen maçta kazanılan penaltıyı Webo ile gole çevirip skorda üstünlüğü sağladı, maçın son anlarında ise Kuyt Fenerbahçe'ye tur için avantaj sağlayan 2. golü attı. Karşılaşmanın 47. dakikasında Lazio'dan Onazi, kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Maç: Fenerbahçe 2-0 Lazio
Nerde: Şükrü Saraçoğlu Stadı
Ne Zaman: 4 Nisan 2013, Saat Kaçta: 22:05
Hakem: William Collum
Canlı Yayın: Star TV
 
Hakemler: William Collum, Martin Cryans, William Conquer (İskoçya)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Yobo, Egemen Korkmaz, Ziegler, Mehmet Topal (Dk. 71 Caner Erkin), Meireles, Kuyt, Cristian (Dk. 75 Salih Uçan), Sow (Dk. 86 Mehmet Topuz), Webo
Lazio: Marchetti, Lulic, Cana, Ciani, Radu, Onazi, Hernanes (Dk. 86 Mauri), Candreva, Ederson (Dk. 63 Ledesma), Gonzalez, Kozak (Dk. 72 Klose)
Goller: Dk. 78 Webo (Penaltıdan), Dk. 90 Kuyt (Fenerbahçe)
Kırmızı kart: Dk. 47 Onazi (Lazio)
Sarı kartlar: Dk. 45 2 Egemen Korkmaz, Dk. 79 Webo, Dk. 90 4 Meireles (Fenerbahçe), Dk. 51 Ederson, Dk. 54 Marchetti, Dk. 78 Radu, Dk. 90 Mauri (Lazio)

Fenerbahçe, Aykut Kocaman döneminde sahasında Avrupa Kupalarında 9 maçta 2 kez kazandı. 5 beraberlik, 2 galibiyet, 2 mağlubiyet. Bir de Lazio 10 maçta attığı 19 golle Avrupa Ligi'nin en golcü ikinci takımı. Tabi ki kazanmak önemli. Ama kazanmaktan öte gol yememek daha önemli bu kez.

Lazio’nun sağ beki sakat yerine Gonzales oynayabilir ama kim oynarsa oynasın Moussa Sow o kanatı iyi kullanarak maçın adamı olabilir. Moussa Sow 17 kez ofsayta düşerek bu alanda Avrupa Ligi lideri bunu da unutmamak lazım. Senegalli yıldızı her zamankinden daha iyi kullanmalı sarı lacivertli ekip.

Lazio ani baskı ile savunmanın top kullanmasına izin vermeyecektir. Önde basarak topun yerden kendi yarı alanına geçmesini önleyen İtalyan temsilcisi rakibine topa yükseklik kazandırtıp dönen toplarda etkili olmaya çalışacak.