6 Nisan 2013 Cumartesi

Galatasaray 3-1 Mersin İdmanyurdu maç özeti

Spor Toto Süper Lig 28. hafta maçında Galatasaray, Mersin İdmanyurdu'nu 3-1 yendi. Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmada Galatasaray'ın gollerini 61. dakikada Melo (Penaltıdan), 70 ve 84. dakikalarda Drogba attı. Mersin İdmanyurdu'nun golünü  ise 3. dakikada Burhan Eşer kaydetti. Maçın 30. dakikasında Galatasaray'dan Dany kırmızı kart görerek oyun dışında kalınca Gs maçın son bir saatini 10 kişi ile oynadı.

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Süleyman Abay, Kemal Yılmaz, Alpaslan Dedeş
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Dany, Gökhan Zan, Hakan Balta, Hamit Altıntop, Melo, Sneijder (Dk. 46 Semih Kaya), Emre Çolak (Dk. 46 Amrabat), Burak Yılmaz (Dk. 76 Eboue), Drogba
Mersin İdmanyurdu: Bicik, Tanju Kayhan, Serkan Yanık, Boum, Ivan De Souza, Burhan Eşer, Lawal (Dk. 74 Eren Tozlu), Murat Ceylan, Culio (Dk. 84 Ben Yahia), Nduka, Nobre (Dk. 67 Can Erdem)
Goller: Dk. 3 Burhan Eşer (Mersin İdmanyurdu), Dk. 61 Melo (Penaltıdan), Dk. 70 ve 84 Drogba (Galatasaray)
Kırmızı kart: Dk. 30 Dany (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 8 Boum, Dk. 20 Lawal, Dk. 50 Murat Ceylan, Dk. 80 Serkan Yanık (Mersin İdmanyurdu), Dk. 31 Muslera, Dk. 32 Hakan Balta, Dk. 45+1 Hamit Altıntop, Dk. 72 Amrabat (Galatasaray)

Fatih Terim çok sinirlandi

Maçın 44. dakikasında Hamit Altıntop’un Nduka’ya yaptığı müdahale sonucunda hakem Abay, faul kararı verince, Terim önüne gelen topu alıp sert bir şekilde yere vurdu.

Pozisyonun devamında 4. hakemle tartışan Fatih Terim, bir anda çok sinirlendi. Sinirlerine hakim olamayan Terim, bu sefer Türkiye Futbol Federasyonu tarafından görevlendirilen saha komiseri ve temsilcisine tepki gösterdi. Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak ve yardımcıları Hasan Şaş ile Ümit Davala’nın sakinleştirmeye çalıştığı Terim, bir kez daha sahaya girerek hakem Süleyman Abay’a tepkisini gösterdi. Futbol A Takımı İdari Koordinatörü Şükrü Hanedar'ı da iterek hakem Süleyman Abay'ın üzerine yürüyen Terim'i teknik heyet ve oyuncular güçlükle sakinleştirebildi.

Rıdvan Dilmen: Yakışmıyor Hocam

NTV'de yayınlanan "% 100 Futbol" adlı programda karşılaşmayı değerlendiren Rıdvan Dilmen, Galoatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in hakem Süleyman Abay'ın üzerine yürüemsiyle ilgili olarak, "Fatih Terim'e haksızlık da olablir, onun bunlarla uğraşmaması lazım. Sakin olması lazım. Şimdi bütün takım gerildi. Terim'in atılmasının sebebini raporlarda görürürüz. Atılma sebebinden çok davranışlarından ceza alır. Takım elbiseli biri vardı ona bir şeyler söyledi. Basın danışmanı vardı onunla tartıştı. Hoş değil, hocaya yakışmıyor" dedi.