11 Nisan 2013 Perşembe

Lazio 1-1 Fenerbahçe maç özeti

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Lazio ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe yarı finale çıktı. Lazio'nun 60. dakikada Lulic ile attığı gole Fenerbahçe 73'de Caner ile cevap verince maç Fenerbahçe 1 Lazio 1 şeklinde sona erdi.

Maç: Lazio - Fenerbahçe 
Ne zaman: 11 Nisan 2013
Nerde: Olimpiyat Stadı, Roma, Saat kaçta: 22:05
Canlı yayın: Star Tv

LAZIO: Marchetti, Biava (dk. 56 Miroslav Klose), Ciani, Radu, Candreva, Ledesma, Hernanes, Cana, Lulic, Ederson (dk. 73 Floccari), Kozak (dk. 77 Rozzi)

FENERBAHÇE: Volkan - Gökhan Gönül, Yobo, Egemen, Ziegler - Kuyt, Selçuk, Meireles, Cristian (dk. 73 Salih Uçan) - Caner (dk. 87 Krasic), Webo (dk. 80 Mehmet Topuz)

GOLLER: Dk. 60 Lulic / dk. 73 Caner

SARI KARTLAR: Kozak, Luluc, Klose / Ziegler, Cristian, Caner


Fenerbahçe, kendi tarihi ve Türk futbol tarihi adına çok önemli bir sınava çıktı. UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş maçında temsilcimiz Fenerbahçe, İtalya'da Lazio'nun konuğu oldu. Roma Olimpiyat Stadyumunda oynanan 2-0'lık ilk maçın rövanşında Fenerbahçe skor avantajını çok iyi kullandı. Lazio seyircisinden yoksun çıktığı maçta 1-1 berabere kalarak ilk maçtaki mağlubiyeti sebebiyle Avrupa'ya veda etti. Temsilcimiz Fenerbahçe ise Caner Erkin ile bulduğu gol ile İtalya temsilcisinin hayallerini yıktı ve tarihinde ilk defa yarı finale yükselme başarısını gösterdi.

Fenerbahçe nasıl tur atlar
İstanbulda ilk maçı kazanan Fenerbahçe'ye tek farklı yenilgiler dahi yetiyor. Lazio 2-0 yaparsa maç uzar, 3 farklı galibiyetlerde turu geçer, Fenerbahçe atacağı bir golle 2 farklı yenilse bile turu geçer.

Lazio Teknik Direktörü Vladimir Petkoviç kuralar çekildiğinde şansların eşit olduğunu ancak ilk maçtan sonra rakiplerinin bir adım öne çıktığını belirtti
Lazio Teknik Direktörü Petkoviç antrenmanın ardından Lazio taraftarının yoğun ilgisi ile karşılaştı. İtalyan taraftarların Fenerbahçe maçı için galibiyet isteği karşısında tecrübeli hoca “Elimizden geleni yapacağız” dedi.

İlk maçta topun eline çarmasıyla penaltıya sebep olan Radu: Ya 4 ya 5 gol atarız
Radu'ya gazetecilerin maçı sorması üzerine “Ya 4 ya 5 gol atarız” cevabını verdi. “Şaka mı yapıyorsun?” diye tekrar sorulunca “Hayır çok ciddiyim" dedi.